Pestera Polovragi

Pestera Polovragi
Pestera lui Zamolxe

polovragi
I n t r e   m i s t e r   s i   r e a l i t a t e

In spiritualitatea dacica si mai apoi in zilele noastre, sa dovedit cu probe indubitabile ca granita intre mit si realitate este foarte subtire. Spre deosebire de spiritialitatile altor civilizatii, civilizatia dacica este aureolata de un mister aparte, de care alte popoare nu se bucura, tocmai datorita culturii si sacralitati dacice care era de tip oral, invatatura se transmitea din generatie in generatie fara a fi consemnata in hrisoave sau alte forme materiale de pastrare a informatiilor.

Acest lucru a fost determinat de importanta misiunii acestui popor,  urmasii  hiperboreilor –     civilizatiei stelare – care a fost si mai este si astazi pastratorul tezaurului spiritual planetar al cunoasterii, care a fost impartasit acestui neam (dacic), cel mai bun si mai drept din toate existente pe-Terra.

La pestera Polovragi, aspirantii academiei de spiritualitate din Carpati isi desavaseau pregatirea spirituala invatand si aplicand cunostinte din domeniul medicinei holistice dacice, cunostinte care se invatau si aprofundau cu insasi marele zeu dacic Zamolxe.

Pe langa invataturile de tip medical, aspirantii se pregateau pentru o etapa superioara de pregatire care consta in metode si tehnice avansate de medician spirituala si tehnici care aveau drept scop capacitatea de autoregenerare a matricei proprii a sistemului viu precum si tehnici avansate de modificare si transformare a „formei” sistemelor vii , inclusiv umane – a se vdea printre altele si etimologia numelui lui Zamolxe – omul urs.

Despre originea numelui Polovragi circulă mai multe variante. Una dintre ele vorbeşte despre existenţa unei câmpii (paleo) a vracilor, care au continuat, în timp, învăţăturile lui Zamolxis (despre care se spune că ar fi trăit în peştera din zonă).

Potrivit legendei, vracii lui Zamolxe vindecau orice boală a timpului respectiv cu un leac misterios obţinut dintr-o floare dispărută, numită polovraga. Oricât s-au străduit culegătorii de plante medicinale, nimeni nu ştie exact cum arăta această floare, folosită, apoi, şi de călugări.

Conform legendelor, Zamolxe era detinator al unor puteri uluitoare, fiind capabil sa-si schimbe dupa dorinta infatisarea din tanar in batran. Prin pestera Polovragi, zeul suprem al geto-dacilor intra in adancuri pentru a iesi peste munti la cetatea Sarmizegetusei. Cand speologii au cercetat pestera in premiera, acum circa 100 de ani, au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de 2.000 de ani, fara indoiala urme de daci.

Zvonurile despre comorile dacice ascunse in Polovragi au atras sumedenie de rauvoitori si aventurieri lacomi. Toti acestia au avut parte de morti tragice in incercarile lor nesabuite de a tulbura linistea locului. Se spune ca blestemul lui Zamolxe inca vegheaza locul . Stau marturie zecile de cazuri, povestite in popor, despre ciobani carora le-au disparut oile, vacari care au ramas fara vacile din fata ochilor, nuntasi carora le disparea de pe mese bautura si mancarea – lasandu-i muti de spaima si bolnavi de nebunie.

Entuziastii fenomenelor paranormale numesc zona “Triunghiul Bermudelor din Oltenia”. O intamplare demna de retinut este acea care vizeaza cunoscutul obicei al lui Tudor Valdimirescu de a reveni pentru rugaciune in preajma zidurilor Manastirii Polovragi. O iscalitura a sa ramasa in manastire se adauga variantei neoficiale in care o sosie a sa ar fi fost ucisa de eteristi, pe cand Domnul Tudor, un initiat al vremii, a ramasa in manastire pentru a traii deghizat in calugar pana la sfarsitul-vietii.

Pestera Polovragi pestera lui Zamolxe
– simbolistica si nu numai-

Denumirea localităţii şi, implicit a peşterii şi mănăstirii, este de origine dacică, cuprinzând în sine o criptogramă nedescifrată încă, despre o concepţie a strămoşilor noştri referitoare la credinţa lor religioasă, sau la practicile medicale atât de mult răspândite în viaţa lor. Această legendă este consemnată şi de Alexandru Vlahuţă în „România pitorească”, 1901, prin descrierea zeului protector Zamolxe, care îndemna poporul dac la luptă pentru apărarea gliei strămoşeşti împotriva cotropitorilor, iar „stropii ce se preling şi picură azi din steiurile astea sunt lacrimile lui” care deplâng soarta poporului dac cucerit de romani, după al doilea război daco-roman.

Într-adevăr, este o peşteră caldă (temperatură constantă 8 – 10 °C) şi umedă (peste 90% umiditate), care „plânge” cu picături de apă din infiltraţii. Apa e bogată fie în carbonat de calciu, fie în dioxid de siliciu, fie în oxid de fier, în funcţie de stratele pe care le „spală” şi pe care le readuce în subteran prin îndelungă răbdare, dorind, parcă, să repare stricăciunea făcută cândva, în cuaternar. În funcţie de impurităţile pe care le transportă apa în galeria principală, aceasta îşi schimbă culoarea pe porţiuni care, însumate, ne dau cei 800 m de tronson vizitabil şi electrificat din cei peste 10.000 m de lungime totală, măsurată de speologi.

Cei 800 m de galerie vizitabilă reprezintă, de fapt, vărsarea Olteţului, iar poarta de intrare este avalul, ceea ce explică dimensiunile impresionante şi necesitatea opririi vizitării începând cu porţiunea inaccesibilă publicului larg.

Primul sector al galeriei (aprox. 400 m) prezintă o mare încărcătură emoţională deoarece, fiind cea mai accesibilă porţiune, a fost, de-a lungul timpului, un refugiu al dacilor, vracilor, călugărilor, fiecare având marcat cel puţin câte un simbol distinct. Scaunului lui Zamolxe îi corespunde, deasupra, în linie dreaptă, la 350 – 400 m copertă, aşezarea dacică, loc marcat de Crucea lui Ursache (1808). Cuptoarelor de ardere a plantei polvragă le corespunde rădăcina uriaşă a plantei dispărute, dar împietrită în tavanul peşterii drept mărturie. Locul ascezei călugărilor este marcat de o pictură realizată în tehnica negru de fum de un discipol al lui Pahomie, reprezentând simbolul morţii.

Cronologia istorică se încheie cu Izvorul Speranţelor- „Iconiţa”, locul unde, în spatele unui gur (ochi de apă) din calcar ne priveşte Maica Domnului, poate cea de la mănăstirea cu acelaşi hram. Începând cu sectorul al doilea (între Culoarul Stâlpilor şi Culoarul Sufocant), peştera devine şi mai interesantă din punct de vedere geomorfologic: grote cu coloane, scurgeri parietale, ţurţuri stalactitice, stalagmite coraliere, martori de eroziune, piei de leopard, domuri, prăbuşiri stalactitice, etc.

polovragipestera polovragi polovragipestera polovragi
Quo vadis ?

Exista vreo legatura intre Sfinxul romanesc si cel din desertul egiptean? De ce apar curcubeele fara ploaie sau cutremurele la ore fixe? De unde vin bubuiturile subterane sau hologarmele din jurul Crucii de pe Caraiman? Intrebari care n-au deocamdata raspunsuri. Terra, un imens cristal Poate ca, intr-adevar, acolo, sub megalitii Carpatilor, exista o alta lume. Poate ca energia extraordinara care a fost masurata in aceste locuri este un semn al unei intalniri ce dureaza de milioane de ani intre razele terestre si cele coborate din imnsitatea Universului cosmic. Totul se inscrie in interioriul unui triunghi gigantic legat prin maruntaiele muntilor.

El incepe in Cheile Parangului, chiar la intrarea in Polovragi, pestera fara capat a marelui zeu dac Zamolxe, cea care strabate muntii cale de 10 kilometri pana in celalalt varf al triunghiului magic, la Orastie, in marginea Sarmisegetusei, si se sfarseste sub ochiul Sfinxului, pe enigmaticul platou al Bucegilor. Printre altii, marii bionergeticieni Valeriu Popa si Dan Seracu au crezut ca misterul triunghiului straniu din Romania poate fi elucidat de teoria „punctelor de dragostei.

Pestera Polovragi – pestera lui Zamolxe –

Bionergetic, se considera ca Pamantul e o formatiune specifica avand structura unui cristal, cu linii geoenergetice care se intretaie, se leaga in noduri si se modifica sub influenta proceselor geofizice si cosmice. Aceste linii energetice, numite „linii de puterei, formeaza o retea care imbraca Terra ca o carcasa, un fel de „hainai, un camp energetic prelungit catre spatiul astral. Conform masuratorilor radiestezice si inforenergetice, radiatiile geoenergetice sunt amplificate, dupa legi necunoscute si neelucidate inca, si ating forta maxima in anumite locuri de pe suprafata Pamantului.

Daca ar putea fi vazute, ar arata ca un fel de torente ascendente de energie, care iau nastere in magma din adancurile planetei. Aceste radiatii au o directie verticala, sunt comparabile cu razele laser, strabat orice material cunoscut, cu aceeasi intensitate, fara sa se imprastie, si sunt cunoscute sub numele de „curenti de inteligentai. Locurile in care „biocurentii inteligentii ai Terrei se intalnesc cu emisiile energetice cosmice de aceeasi valoare sunt considerate puncte privilegiate. Si exact in acele locuri se produc fenomene inexplicabile. Copiii planetei Zonele au fost botezate de cercetatorii fenomene „puncte de dragostei pentru ca numai aici se afla megaliti antropomorfi, stanci ciudate cu forme de neinteles, carora nimeni nu le cunoaste originea, toate destinate parca sa ramana un vesnic mister. Dar daca aceste forme de piatra sunt de fapt chiar „copiii ai Pamantului?

Pestera Polovragi – pestera lui Zamolxe –

Daca Terra naste ea insasi, o data la milioane de ani, megaliti gigantici de stanca, zamisliti din „iubireai energetica a Cerului pentru Pamant? Prunci de piatra croiti dupa coduri energetice stranii, semne ajunse pana la noi din cine stie ce colturi ale Universului, aemanatori cu „parintiii lor cosmici, pe care nu-i vom cunoaste, poate, niciodata. Asa s-ar explica varfurile antropomorfe din „triunghiul misteriosi al Caraptilor, Omul, Babele si Sfinxul, prunci de granit nascuti in „culoaruli energetic de o putere incalculabila care se „simtei deasupra Romaniei. Sa trecem in revista cateva dintre intrebarile care plutesc deasupra acestor locuri. Intrebari la care s-ar putea ca acum sa existe un raspuns.

Poate singurul. Sfinxul, omul de piatra Cea mai misterioasa alcatuire din Carpati ramane Sfinxul din Bucegi, megalitul aflat la 2.000 de metri inaltime si care seamana tulburator cu Sfinxul egiptean. Dintotdeauna oamenii s-au intrebat daca uriasa forma de piatra este efectul eroziunii sau o lucrare realizata de mana omului. Nu exista niciun indiciu care sa conduca la un raspuns, nicio inscriptie, niciun document, nimic. Nicio indicatie despre provenienta acestui monument megalitic.

E destul de dificil sa crezi ca vantul si ploile au putut sapa o stanca astfel incat sa reprezinte un cap omenesc. Cu atat mai mult cu cat in jurul lui se afla un spatiu liber care te face sa te gandesti la un amplasament ales anume. Si apoi, daca el a fost inaltat de oameni, cine erau acestia si cand au cioplit capul de stanca? S-a spus ca Sfinxul ar fi o reprezentare a unui zeu primordial, poate a lui Saturn. Dar ce civilizatie sa fi fost aceea care sa ridice la o asemenea inaltime imaginea unei zeitati cu figura umana? Muntele sacru, Kogaion Mai exista apoi „muntele cu doua vafuri, Omu.

Pestera Polovragi – pestera lui Zamolxe –

In „Geografia sa, Strabon numeste muntele considerat sacru de daci Kogaion, fiindca se zice ca aici era locuinta zeului lor, Zamolxe. Dar nimic nu arata ca acest munte ar fi Varful Omu, iar disputa in jurul Kogaionului nu a fost nicicand transata si nimeni nu a putut spune cu precizie daca aici era intr-adevar locuinta marelui zeu adormit. Si totusi, pe Varful Omu exista o stanca izolata complet, ce poate fi considerata „capuli muntelui, adica „varful aflat in varfi si care a fost socotita „tronul lui Zamolxe. Dar asta face misterul mai greu de patruns…

Sa fie Omu adevaratul Kogaion? In jurul varfului apar, la anumite intervale de timp, conuri de lumina alb-laptoasa care se rotesc, inele compacte de nori… Aici s-au inregistrat semnale radio, dar venite nu din aer, ci dinspre interorul muntelui. Masuratorile arata un nivel energetic nemaiintalnit nicaieri, un camp care amplifica dincolo de intelegere orice perceptie extrasenzoriala.

Mormantul zeului ascuns Dincolo de munti, de cealalta parte a tarii, se afla Polovragi, misterioasa „pestera fara capati, cu semne de locuire datand din paleolitic. Aici, in galeriile al caror capat nu s-a aflat niciodata, se spune ca s-ar afla mormantul „zeul acunsi al dacilor, Zamolxis cel disparut, sau doar adormit, ascuns undeva in bezna subterana.

Pestera Polovragi – pestera lui Zamolxe –

Departe de intunericul fara sfarsit al pesterii, „triunghiul de energiei se inchide intre altarele megalitice ale uimitoarei alcatuiri de la ,Sarmisegetusa. Acolo, pe un platou aproape inaccesibil, imprejumit pe trei parti de prapastii adanci, langa cel mai izolat dintre altarele dacice se afla patru inscriptii intr-o limba pe care n-a descifrat-o nimeni. Se zice ca ar fi limba de la inceputul omenirii, limba Lemuriei, continentul pierdut pentru vecie… Umbrela protectoare a Romaniei.

De multi ani, cercetatorii afirma ca prima treapta a evolutiei vietii, mineralul, lumea de piatra nascuta la inceputurile omeniriri, este un „depoziti de informatii imemoriale. Multe dintre alcatuirile de stanca par imprastiate intamplator pe suprafata planetei de mainile unor giganti, doar ca un mod de a masura timpul sau poate de a urmari cerurile. Dar s-au dovedit a fi uriase depozite de energie si li s-a masurat un camp cu puteri uluitoare asupra celor care pot interfera cu el.

Pestera Polovragi – pestera lui Zamolxe –

Asa s-a intamplat cu marile menhire dela Carnac, considerate astazi pietre vindecatoare. Poate ca la fel este si in cazul megalitilor romanesti. Poate ca locurile misterioase din „triunghiul energetici sunt chiar acele „puncte de dragostei dintre Terra si cer. Este posibil ca acesta sa fie explicatia cautata vreme de sute de ani, care sa duca la descifrarea semnelor inchise in monumentele megalitice din Romania. Poate pietrele sunt niste „copii teluricii zamisliti din „iubireai energiilor cosmice. Si poate ca, asa cum credea marele om Dan Seracu, deasupra noastra se intinde una dintre cele mai puternice „umbrelei protectoare de pe intreaga planeta. Dar, deocamdata, raspunsurile par sa ramana dincolo de noi…

Fenomene inexplicabile in „triunghiul misteriosi ‘ Desupra cetatii de la Orastie si pe Varful Omu au aparut deseori curcubee neobisnuit de stralucitoare, in plin soare, fara sa fi plouat cu saptamani inainte. ‘ Intr-o anumita perioada a anului, locuitorii de la poalele Caraimanului sufera de cate doua saptamani de insomnie. ‘ Cei care au trecut noaptea pe langa Polovragi au suferit dupa aceea cate trei-patru nopti de o „euforiei fara explicatie. ‘ In noaptea Anului Nou, in jurul Babelor s-au vazut scantei lungi de peste un metru. ‘ Intre 1994 si 1998, in zona Bucegilor s-au inregistrat mici „zguduiturii subterane, zilnice, produse fix la orele 20.00 si la 3.00 noaptea.

Pestera Polovragi – pestera lui Zamolxe –

Institutul de Fizica a Pamantului a confirmat „manifestari determinate de fracturi locale ale scoarteii, dar n-a putut spune nimic despre regularitatea lor. ‘ Masuratorile radiestezice au confirmat niveluri uriase de energie care, teoretic, ar putea ucide orice fiinta vie. ‘ Atingerea Sfinxului la anumite ore si in anumite zile a produs o incarcare electrica a corpului, iar oamenii care au atins apoi obiecte sau fiinte s-au „electocutti dureros. ‘ In jurul Crucii de pe Caraiman au aparut aureole ciudate si chiar un fel de holograme cu forme de neinteles. Adevaratul mormant al lui Iisus Un alt „copili al Pamantului, nascut intr-un „punct de dragostei, este o stanca cu forma de cap, exact ca si Sfinxul din Bucegi, si care se pare ca este adevaratul mormant al lui Iisus.

Nerecunoscut oficial de Biserica, locul corespunde tuturor detaliilor din Biblie si nu este inauntrul Ierusalimului, ci dincolo de zidurile vechii cetati. Stanca avand aspect de „capatanai, Golgota in limba aramaica (si in Romania exista Muntii Capatanii), are in fata intrarii un sant prin care se rostogolea un bloc de piatra care inchidea intrarea in mormant. „Constructiai a fost descoperita in 1893 de un grup de crestini englezi, care au si creat la Londra o „Asociatie a Mormantului din Gradinai. Alte „puncte de dragostei ale lumii Pietrele de la Carnac Megalitii de la Stonehenge Dealul Golgota Muntele Arrarat Nodulii din crevasa Atlantica Piatra neagra de la Kabba Stanca Caucazului „Nevasta lui Loti de la Marea Moarta Zone malefice Exista insa si zone malefice, cu radiatii telurice care au influente dezastruoase asupra vegetatiei, animalelor si a oamenilor.

Pestera Polovragi – pestera lui Zamolxe –

Zonele geopatogene sau „moartei, cum li se mai spune, au dimensiuni de la 10-20 centimetri la cativa metri si, asa cum arata si numele, nu intretin viata. Radiesezistii au constatat ca focarele geopatogene apar in special pe locul fostelor mlastini, gropi de gunoi, la intretaierea izvoarelor subterane, in puntele de ruptura a faliilor, dar si deasupra conductelor de eliminare a dejectiilor etc. Ele se proiecteaza si pe inaltime, nu pot fi ecranate si inflenteaza negativ respiratia, circulatia sangelui, fiind adesea cauza starilor de insomnie, depresie, tahicardie, greturi, stationarea un timp indelungat in aceste zone determinand moartea organismului viu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s